Kansainvälinen WelFur -arvioijien koulutus

Huhtikuun lopussa Fur Europe yhteistyössä Luovan kanssa järjesti kaksi viikkoa kestävän WelFur -koulutuksen Kannuksessa. Ensimmäisellä viikolla keskityttiin kettuarviointiin, ja siihen osallistuivat ainoastaan Luovan arvioijat. Toinen viikko oli kansainvälinen, sillä Luovan tiimin lisäksi koulutukseen osallistuivat arvioijia Puolasta, Tanskasta, Norjasta ja Kreikasta. Kouluttajina olivat Suomesta LUKE:n (Luonnonvarakeskus) tutkijoita ja Tanskasta Aarhus yliopiston tutkijoita.

Molemmat kettu- ja minkkikoulutusviikot päättyivät tenttiin, joista kaikki Luovan arvioijat läpäisivät hyväksytysti. Luova Oy on onnistunut keräämään kokoon hyvin toimivan WelFur -tiimin. Arvioijista puolet ovat ruotsinkielisiä ja he tulevat toimimaan ruotsinkielisellä Pohjanmaalla, loput arvioijista tulevat toimimaan suomenkielisen Pohjanmaan sekä muun Suomen alueella.

”Me läpäisimme molemmat tentit, mutta minkkikoulutus oli hieman työläämpi, sillä molemmat kurssi ja materiaali olivat englanniksi”, kertovat arvioijat Riitta Komulainen ja Lea Känsäkangas. Molemmat ovat tyytyväisiä koulutuksiin ja kertovat hyvästä yhteishengestä Luovan arvioijien kesken, mikä tulee helpottamaan työskentelyä kentällä.

 
Luovan arvioijat SÖP:in alueella: Andreas Vägar (Korsnäs/Närpes), Åsa Norrgård (Munsala/Nykarleby), Johan Sten (Korsholm/Vörå) och Thomas Hagström (Pedersöre/Karleby). Kuvasta puuttuu Alf Mård joka arvioi alueen Uusikaarlepyy/Pedersöre tarhat. Suluissa ovat arvioijien WelFur-alueet.

Luovan arvioijat PSTK:n alueella: … (Kalajoki/Kokkola), … (Kaustinen/Evijärvi/muu Etelä-Pohjanmaa), … (Kaustinen/Veteli/Halsua/Etelä-Pohjanmaa) ja …. (Kokkola/Kalajoki/Pohjois-Pohjanmaa). Kuvasta puuttuu Miia Tofferi joka arvioi Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja muun Suomen alueiden tarhat. Suluissa ovat arvioijien WelFur-alueet.