Vad gör egentligen Luova?

När jag rör mig runtom i Österbotten hör jag nu som då personer som undrar ”vad gör Luova egentligen?”. En del projekt kan man greppa genast medan andra är lite mera komplicerade. Viktigt är att vi får förmedlat vilken nytta våra projekt har för pälsnäringen och att genast ett projekt är färdigt berätta om slutresultatet. Bland annat detta kommer vi att effektivera i och med dessa nya hemsidor som blev klara nu i maj 2017.

En ny och viktig del i Luova Oy:s arbete är WelFur. Luova är underleverantör till Baltic Control, som sköter om WelFur-auditeringarna i hela Europa. Luova har rekryterat 10 assessorer denna vår och dessa kommer att jobba med WelFur-auditeringarna och den finländska certifieringen.  Det gladde mig att se hur många ansökningar vi fick – det finns klart och tydligt ett intresse för pälsbranschen och forskning inom den. Fördelaktigt för alla parter är också att vi lyckades rekrytera ett starkt gäng, där samtliga har någon kunskap inom branschen från förut. Lika lite som det går att googla sig till att bli läkare (fastän en del försöker) – går det att förstå djurens välbefinnande om du aldrig mött ett pälsdjur tidigare.

Jag ser framemot att lära känna dessa nya teamarbetare och jag hoppas att ni också gör det. En skön sommar önskar jag er.

 

Jan Segervall

Direktör på Luova